وبلاگ

فهرست مطالب

مشاور کسب و کار چیست و استخدام او چه مزایایی دارد؟

به دنبال راه‌اندازی و یا توسعه کسب و کار خود هستید و می‌خواهید بدانید که مشاور کسب و کار چیست و چه کمکی در بهبود وضعیت فعلی بیزینس شما می‌کند؟ در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک یا متوسط ​​به دلیل فعالیت‌های زیادی که باید برای موفقیت آن انجام داد بسیار چالش برانگیز است. از حسابداری گرفته تا منابع انسانی و پشتیبانی فنی، تقریباً غیرممکن است که صاحبان مشاغل بتوانند همه این کارها را خودشان انجام دهند. اما، آنها به لطف مشاوران کسب و کار، مجبور نیستند، خودشان از همه چیز مطلع باشند.

در این مقاله درباره اینکه مشاوران کسب و کار چیست و چه وظایفی دارد، همچنین چه مشخصاتی باید داشته باشد تا بتواند باعث پیشرفت و موفقیت بیزینس شما شود، صحبت خواهیم کرد.

مقاله «وظایف مشاور دیجیتال مارکتینگ»  را بخوانید تا با تفاوت آن مشاور کسب و کار آشنا شوید.

مشاور کسب و کار چیست؟

مشاور کسب و کار فردی است که از نزدیک با صاحبان و مدیران کسب و کار گفتگو می‌کند تا بتواند فعالیت‌ها آنها را بهبود ببخشد و کارایی را افزایش دهد. درواقع موانع را شناسایی و با بررسی آنها کمک می‌کند تا از سد آنها عبور کرده و در جهت اهداف شرکت گام بردارید.

مشاور کسب و کار چه می‌کند؟

مشاوران کسب و کار می‌توانند پاسخگوی تمام نیازهای کسب و کار شما باشد. مشاوران تجاری در صنایع خاصی تخصص دارند، اما مشاوران کسب و کار رویکرد کلی‌تری دارند. حال آنکه گستره خدمات آنها بسیار بزرگ است که در ادامه به رایج‌ترین آنها اشاره کرده‌ام.

  • موانعی را که مانع رشد یا کارایی می‌شوند را شناسایی می‌کنند.
  • علاوه بر اینکه مشخص می‌کنند که چه تغییراتی باید ایجاد شود، به اجرای تغییرات نیز کمک می‌کنند.
  • آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند و منابع مورد نیاز را در اختیار کارکنان و مدیر قرار می‌دهند.
  • ایده‌هایی ناب و خارج از چارچوب فعلی کسب و کار ارائه می‌دهند که جان تازه‌ای به بیزینس شما می‌بخشد.
  • در برنامه‌ریزی کسب و کار و ایجاد مشاغل جدید به صاحبان کسب و کار کمک می‌کنند.
  • در صورت لزوم، کارکنان را ارزیابی می‌کند، نیروی جدید استخدام و یا اخراج می‌کنند.
  • برنامه‌هایی جدید، جهت پیشرفت بیزینس ارائه می‌دهند.
  • بودجه یک شرکت را تجزیه و تحلیل می‌کنید، راهکارهای جدیدی پیشنهاد می‌دهند و به اجرای آن کمک می‌کنند.
  • شرکاء را جهت کمک به دستیابی به اهداف مورد نظر مشخص می‌کنند.

‌چه مشاغلی به مشاور کسب و کار نیاز دارند؟

تقریباً هر کسب و کاری می‌تواند از حضور یک مشاور بهره‌مند شود. از انواع کسب و کارهایی که می‌توانند از مشاوره استفاده کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استارت آپ‌ها می‌توانند از مشاوران برای تکمیل برنامه‌ریزی و شروع قوی ایده خود استفاده کنند.
  • ‌کسب و کارهایی که برای مدتی فعال بوده‌اند، می‌توانند از مشاوران کسب و کار برای دمیدن روحی تازه به بیزینس خود بهره ببرند.
  • شرکت‌هایی که کمپین‌های جدیدی شروع می‌کنند، می‌توانند از تحقیقات و تخصص مشاور بهره‌مند شوند.
  • کسب و کارهایی که بر رشد متمرکز هستند، می‌توانند از مهارت‌های استراتژیک مشاور کسب و کار استفاده کنند.
  • سازمان‌هایی که به اهداف مالی مورد نظر خود دست نیافته‌اند، می‌توانند مشاوری را برای بررسی وضعیت مالی و حسابداری خود استخدام کنند.
  • شرکت‌هایی که یک بخش جدید به مجموعه خود اضافه می‌کنند، می‌توانند برای برنامه‌ریزی، راه‌اندازی و جذب کارمندان برای آن بخش از مشاور کمک بگیرند.

مزایای مشاور کسب و کار چیست؟

مزایای مشاور کسب و کار چیست

استخدام مشاور کسب و کار می‌تواند مزایای زیادی برای یک شرکت داشته باشد. برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از بهره‌گیری از دیدگاه فردی از بیرون مجموعه، استفاده از بینش و تخصص که در نتیجه ارتباط با مشتریان و صنایع دیگر است، دریافت کمک برای ایجاد طرح‌ها و همچنین در اختیار داشتن منابع برای تحقق و موارد دیگر. در زیر چند مثال برای درک بیشتر مشاور کسب وکار چیست آورده شده است.

  • ‌مشاوران کسب‌وکار، نقش «دید چشم پرنده» را به یک تجارت ایفا می‌کنند. بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کار باتجربه نمی‌توانند تصویر کاملی از وضعیت موجود بیزینس خود داشته باشند. یک مشاور کسب‌وکار، ذهن و دیدگاه تازه‌ای دارد و به آن‌ها اجازه می‌دهد چیزهایی را ببینند که ممکن است صاحبان کسب‌وکار به آنها توجهی نداشته‌اند.
  • مشاوران کسب و کار اغلب در صنایع متعدد و با مشتریان مختلف سروکار دارند. این ویژگی باعث می‌شود که بینش و ایده‌های ارزشمندی از این ارتباطات مختلف بدست آورند. آنها می‌توانند از تخصص‌هایی که از سایر صنایع به دست می‌آورند، استفاده کنند و آنها را با یک صنعت جدید تطبیق دهند.
  • طراحی کمپین‌ها و طرح‌های تجاری جدید می‌تواند چالش برانگیز باشد و نیاز به زمان زیادی داشته باشد. مشاوران کسب و کار کمک می‌کنند تا این طرح‌ها را سریعتر توسعه دهید و مسیر روشن‌تری پیش‌رو داشته باشید. البته در اجرای کردن آن نیز به شما کمک می‌کنند.
  • مشاوران کسب و کار می‌توانند نقاط قوت و ضعف شرکت شما را که ممکن است شامل کارهای بی‌فایده باشد را مشخص کنند.
  • حفظ بودجه برای موفقیت یک شرکت ضروری است. مشاوران کسب و کار می‌توانند به یافتن بخش‌هایی که عملکرد ضعیفی از نظر مالی دارند، کمک کنند و راه حل‌های خلاقانه‌ای برای آن حوزه‌ها ارائه دهند.
  • مشاوران کسب و کار می‌توانند با تحقیق در مورد مشتری هدف شما و ایجاد یک برنامه بازاریابی هدفمند برای جذب آنها، به افزایش فروش کمک کنند؛ در واقع همان کاری که مشاور بازاریابی انجام می‌دهد.
  • با کمک شبکه‌سازی که مشاوران در طول پروژه‌های مختلف تشکیل داده‌اند، کسب و کارها می‌توانند از این مزیت برای کسب دانش و استفاده از منابع خارجی که ممکن است از آنها بی اطلاع باشد، استفاده کنند.

مهارت‌هایی که یک مشاور کسب و کار باید داشته باشد

مهارت‌های لازمه مشاور کسب و کار شدن

برای آنکه بدانیم مشاور کسب و کار چیست؟‌ با دانش و مهارت‌های خاص این شغل آشنایی می‌شویم.  مشاور باید مهار‌هایی که در ادامه آمده است را داشته باشد تا بتواند به موفقیت یک بیزینس کمک کند.

  • باید مهارت‌های ارتباط کلامی عالی داشته باشد.
  • داشتن مهارت‌های مدیریت کسب و کار
  • مهارت‌های تفکر تحلیلی
  • منعطف بودن و پذیرش تغییرات
  • توانایی استفاده از ابتکار عمل
  • مهارت‌های خدمات مشتری
  • توانایی استفاده از قضاوت و تصمیم گیری
  • درک کاملی از سیستم‌ها و برنامه‌های کامپیوتری داشته باشد.

مشاوران کسب و کار از چه ابزارهایی استفاده می‌کنند؟

مشاور کسب و کار نیاز به برنامه‌ریزی، تحقیق و سازماندهی زیادی دارد. استفاده از ابزارهای مناسب برای حمایت از کسب و کار شما می‌تواند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشد. برخی از مهمترین ابزارهایی که مشاوران کسب و کار استفاده می‌کنند در زیر فهرست شده‌اند.

1. نرم افزار CRM

نرم افزار CRM برای کمک به بهبود روابط با مشتری طراحی شده است. این نرم افزار امکان  پیگیری اطلاعات و تعاملات مشتری را می‌دهد، اشتراک‌گذاری فایل‌ها،  پیگیری پیشرفت را می‌دهد. نرم‌افزارهای مختلف CRM ویژگی‌های مختلفی دارند، بنابراین قبل از آنکه یکی از آنها را تهیه کنید باید بدانید که چه نیازهایی دارید.

2. نرم افزار پروپوزال

یک مشاور کسب و کار نیاز به ارسال پروپوزال‌های مختلفی دارد که نرم افزار پروپوزال به حفظ ساختار حرفه‌ای در پروپوزال‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این، بسیاری از آنها الگوهایی را ارائه می‌دهند که می‌تواند در وقت مشاور  صرفه‌جویی کنند.

3. ابزارهای مدیریت پروژه

اکثر مشاوران تجاری چندین مشتری مختلف را در یک زمان مدیریت می‌کنند. علاوه بر این، بسیاری از آنها چندین پروژه را برای هر مشتری انجام می‌دهند. استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه به پیگیری پیشرفت پروژه و سازماندهی پروژه‌ها کمک می‌کند. ‌

4. ابزار ردیابی زمان

یک مشاور کسب وکار معمولاً براساس میزان ساعت مشاوره، هزینه دریافت می‌کند. بنابراین محاسبه تعداد ساعت برای محاسبه مبلغ پرداختی، یکی از جنبه‌های اساسی مشاوره است. داشتن یک ابزار ردیابی زمان که نه تنها با زمان کار مشاور مطابقت دارد، بلکه امکان مدیریت زمانی پروژه‌های مختلف را می‌دهد.

5. نرم افزار اتوماسیون ابری

نرم‌افزار اتوماسیون مانند Accelo می‌پردازیم که را در جهت ساده‌تر کردن گردش کار استفاده می‌شود. با ادغام برنامه‌های فعلی در یک پلت‌فرم ابری، یک مشاور کسب و کار می‌تواند به راحتی فروش، پروژه‌ها، ردیابی زمان و بسیاری موارد دیگر را در یک فضا مدیریت کند.

آیا بیزینس من به مشاور کسب و کار نیاز دارد؟

اگر کسب و کار شما در هر یک از این زمینه‌های  گفته شده مشکل دارد، بهتر است به دنبال یک مشاور کسب و کار باشید که توسط سایر متخصصین تایید شده باشد. اگر متوجه کاهش سودی شده‌اید که نمی‌توانید توضیح دهید که به چه دلیل این اتفاق افتاده است، این می‌تواند نشانه دیگری از این باشد که وقت آن رسیده است که یک مشاور کسب‌وکار استخدام کنید که بتواند دلایل بالقوه این کاهش را مشخص کند و راه‌هایی برای رفع آنها پیشنهاد کند.

ما در مجموعه «خاص باش» با ارائه خدمات مشاوره توانسته‌ایم در شرایط بحرانی کسب وکارهای بسیاری را نجات دهیم. همچنین به شروع پر قدرت کسب و کارها نیز کمک شایانی کرده‌ایم. پس اگر می‌خواهید آینده روشنی برای کسب و کار خود داشته باشید، همین حالا با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید و یا فرم مشاوره را  پر کنید. 

 

[faq title=”سوالات متداول” open1st=”0″ openAll=”0″]

[faq_item title=”وظیفه مشاور کسب و کار چیست؟ ” number=”1″]

مشاوران کسب و کار، مشاوران حرفه‌ای شرکت‌ها هستند که به آنها کمک می‌کنند که به اهداف خود دست یابند یا فرایند عملیات در یک حوزه خاص از تجارت مانند فروش، فناوری اطلاعات، امور مالی، بازاریابی، مدیریت زنجیره تامین، منابع انسانی، عملیات، مهندسی و امنیت تسهیل کنند.

[/faq_item]

[faq_item title=”آیا مشاور کسب و کار به مدرک نیاز دارد؟ ” number=”2″]

مشاور کسب و کار به مدرک خاصی نیاز ندارد. همه چیز به تخصص و نوع مشاوره بستگی دارد. اما به طور معمول مشاوران  بهتر است مدرک کارشناسی مربوطه را داشته باشند.

[/faq_item]

[faq_item title=”کارهای روتین مشاور کسب و کار چیست؟‌ ” number=”3″]

کار روتین یک مشاور کسب و کار شامل جمع‌آوری داده‌ها و نظرات از طریق تحقیق، نظرسنجی، مصاحبه، اجرای تجزیه و تحلیل، ارائه پاورپوینت و ارائه راه‌حل‌ها برای مشتریان است. این شغل مستلزم سفرهای زیاد و ساعات کاری طولانی است.

[/faq_item][/faq]

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.